Guidade turer till Auschwitz-Birkenau

Besök Auschwitz -Birkenau på svenska eller engelska.

 

Porten – “Arbeit macht frei”

 

 

Grundläggande information om guidade turer till Auschwitz – Birkenau:

 

Längd:

ca. 6 timmar inkl. resa till Auschwitz. Vanligtvis är det 3 timmar i museet, men studiebesök på 6 timmar eller tvådagars guidning kan också beställas.

Under turen ser vi: både Auschwitz- och Birkenaulägret med guiden.

 

Hur (se programmet här):

– Du blir upphämtad vid en av våra samlingsplatser i Krakows centrum eller i det judiska kvarteret Kazimierz (se listan nedan och välj den samlingsplats som ligger närmast ditt hotell). Exakt tid för upphämtningen får du via e-mail senast kl. 16.00 dagen före utflykten.
– Resan till Auschwitz tar ca 80 minuter.
– Guidningen består av två delar: lägret nr 1: Auschwitz (2 timmar) och lägret nr 2: Birkenau (1 timme). Efter besöket i Auschwitz gör vi en rast på ca 20 minuter. Under rasten delar guiden ut lunchpaket till alla som har beställt dem via vårt kontor.
– Efter utflykten släpps deltagarna i Krakows centrum och i Kazimierz vid våra samlingsplatser.

 

Våra samlingsplatser:
Krakows Gamla Stan:

– hotellet Radisson Blu, adress: ul. Straszewskiego 17
– hotellet Mercure Krakow Stare Miasto, adress: ul. Pawia 18b
– parkeringsplatsen Kiss+Ride på adressen ul. Wielopole 2
Det judiska kvarteret Kazimierz:
– parkeringsplatsen Kiss+Ride på adressen ul. Starowislna 65

 

Genom att erbjuda upphämtning/avstigning vid bestämda samlingsplatser vill vi spara turisternas tid och skydda miljön. Att förflytta sig till fots inom Krakows centrum går snabbare än att köra fordon eftersom många gator är stängda för trafiken.

 

VIKTIG INFORMATION:

– Till museet i Auschwitz får man bara ta med sig väskor/ryggsäkar som är mindre än A4 i storlek. Större väskor/ryggsäckar lämnar man på bussen.

– Klä dig med respekt. Platsen du besöker är inte bara ett museum utan också en begravningsplats. Täck axlar (det räcker med en sjal) och ta inte på dig alldeles för urringade kläder eller väldigt korta shorts/kjolar. Observera att museet har rätt att neka inträde personer med opassande klädsel. Tack för din förståelse!

 

När:

 • Turer på svenska: varje tisdag, torsdag, lördag och söndag (gäller perioden mars-november). Fråga oss om lediga platser.

Det blir möjligt att organisera turer på svenska andra dagar också om minst åtta personer anmäler sig. Om du är intresserad av att besöka Auschwitz -Birkenau en annan dag (även med en gemensam tur) sänd förfrågan till oss via email.

 • Turer på engelska: varje dag ca kl. 08:30.
 • Privata turer: varje dag. Vi kan ordna privata turer med engelsktalande eller svensktalande guide när det passar dig. Vid bokning av privata turer sker upphämtningen och avstigningen vid ditt hotell.

 

Priser:

 • Pris för en gemensam tur till Auschwitz-Birkenau på svenska: 200 PLN/pers.
  Fråga om erbjudande om du önskar pris för en privat tur – det gäller av antal deltagare i gruppen.
  Paketresan inkluderar transport t/r, reseledare, guidning på svenska i Auschwitz – Birkenau (samt transport mellan lägren). Betalning sker kontant under turen. Vi är tacksamma jämna pengar.
 • Pris för en gemensam tur till Auschwitz-Birkenau på engelska: 170 PLN/person.
  I priset ingår transport t/r, reseledare, guidning på engelska i Auschwitz – Birkenau (samt transport mellan lägren). Betalning sker kontant under turen. Vi är tacksamma för jämna pengar.

 

Hur beställer / förfrågar jag:

 •  Sänd ett email med beställning eller förfrågan på travel@turpol.com – (senast 24h innan turen går).
  Skriv om det ni planerar: datum, antal personer, mobilnummer, var ni kommer att bo (exakt namn och exakt adress). På det här sättet får du fortare svar och ett erbjudand som möter dina behov.
 • Vi skickar dig ett erbjudande och detaljer om en tur och besök på Auschwitz-Birkenau.
 • Maila oss om det blir intressant och passar dig/er bra. Då bekräftar vi slutligen turen och beställningen.  Det är nödvändigt att ange  mobilnumret så att vi kan meddela dig om det sker ngt.

 

OBS! Vänta inte med förfrågan till sista stunden – då kan vi inte garantera lediga platser på en tur med svensktalande guide.  Det är bäst att boka plats på turen till Auschwitz redan 3 månader i förväg.

Museet är öppet nästan hela året – det är stängt den 1:a januari, den 25:e december, Påskdagen.

Öppningstider: I,XI 8.00-15.00, XII 8.00-14.00, II 8.00-16.00, III,X 8.00-17-.00, IV,V,IX 8.00-18.00, VI-VIII 8.00-19.00 

 

 

Besök Auschwitz -Birkenau med oss!

 

 

OBS! Det är flera och flera personer från hela världen som önskar att besöka Statliga Museet Auschwitz-Birkenau i Oswiecim. Varje år besöks det forna nazistiska lägret av över 1,5 miljoner besökare. Du måste vara förbered på att det mycket folk på museet. Medhavda väskor och ryggsäckar kan inte vara större än A4-format.

 

 

BILLIGT SOMMARÖVERNNATTNING

VID KRAKOWS GAMLA STAD.

Finns plats även för 8 personer.

Läs mera om på: www.turpol.com/ogrodowa/sv

reklama1 reklama22

tel. +48 884 351 822
travel@turpol.com


prawa do strony internetowej 2015 | turpol.com | projektowanie i
tworzenie stron www hauerpower

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies.